OMNi-BiOTiC® Kwaliteitscriteria
De producten van Institut AllergoSan worden geproduceerd
in overeenstemming met de kwaliteitscriteria
van de WHO , WGO, FDA en OePROM.
!OMNi-BiOTiC®-producten voldoen aan de volgende kwaliteitscriteria en bestaan uitsluitend uit bacteriestammen die van nature in de menselijke darm voorkomen.
1. Veiligheid
Alle gebruikte bacteriestammen bezitten de
internationale GRAS (Generally Recognised As Safe) status: veilig voor consumptie
en vrij van bijwerkingen bij langdurig gebruik.
2. Hoeveelheid KVE
Minimum 109 KVE (1 miljard bacteriën per gram poeder): absorptie
van een groot aantal levensvatbare bacteriën.
3. Activiteit
Probiotische bacteriën worden het meest effectief in de eerste 24 uur na rehydratie, omdat ze dan actief worden. Bij yoghurt gebeurt dit al tijdens de productie, wanneer de bacteriën melkzuur vormen uit zuivel. In poedervorm start dit proces pas in het lichaam, waar de bacteriën hun werk beginnen.
4. Proliferatief vermogen
Verdere proliferatie van probiotische organismen zelfs na het einde
van de behandelingskuur.
5. Weerstand tegen maag- en galzuur
Weerstand van probiotische bacteriën tegen sterke zuren is essentieel:
Gevriesdroogde bacteriën worden eerst buiten het lichaam
in een neutrale vloeistof tot leven gewekt.
Hier kunnen de bacteriën hun eerste voeding krijgen en sterker
worden voordat ze de urenlange tocht door de maag en het duodenum
aanvatten.
6. Stabiliteit bij kamertemperatuur
Voor de producten van Instiut AllergoSan kan op verzoek
een kwaliteitscertificaat van elke partij geleverd worden, die de
stabiliteit van de producten bij kamertemperatuur gedurende 24
maanden garandeert.
7. Optimalisatie van het milieu
De bacteriestammen verlagen de pH-waarde in de
darm, waardoor een optimale omgeving ontstaat voor
de goede bacteriën.
8. Multi-speciesformulering
Wetenschappelijk bewijs suggereert dat een gerichte combinatie van meerdere bacteriestammen effectiever is dan het toedienen van een enkele stam voor verschillende toepassingen. Door optimale combinaties in multi-species formules kan het potentieel van elke stam verder worden versterkt.
9. Synergie van bacteriestammen
De werkzaamheid van gecombineerde bacteriepreparaten moet
worden aangetoond aan de hand van de “cross-streak” methode of
andere ondersteunende studies.
10. Vrij van suiker, gluten en dierlijke eiwitten
Ter voorkoming van intoleranties.
11. Matrix
Enzymen, vezels en mineralen worden toegevoegd om de activiteit
en het proliferatievermogen van de bacteriën te verhogen.
12. Onderzoek naar effectiviteit
De werkzaamheid van bacteriestammen moet worden aangetoond door wetenschappelijke studies bij mensen.