OMNi-BiOTiC® Kwaliteitscriteria

De producten van Institut AllergoSan worden geproduceerd in overeenstemming met de kwaliteitscriteria van de WHO , WGO, FDA en OePROM.

!OMNi-BiOTiC®-producten voldoen aan de volgende kwaliteitscriteria en bestaan uitsluitend uit bacteriestammen die van nature in de menselijke darm voorkomen.

1. Veiligheid

Alle gebruikte bacteriestammen bezitten de internationale GRAS (Generally Recognised As Safe) status: veilig voor consumptie en vrij van bijwerkingen bij langdurig gebruik.

2. Hoeveelheid KVE

Minimum 109 KVE (1 miljard bacteriën per gram poeder): absorptie van een groot aantal levensvatbare bacteriën.

3. Activiteit

Probiotische bacteriën worden het meest effectief in de eerste 24 uur na rehydratie, omdat ze dan actief worden. Bij yoghurt gebeurt dit al tijdens de productie, wanneer de bacteriën melkzuur vormen uit zuivel. In poedervorm start dit proces pas in het lichaam, waar de bacteriën hun werk beginnen.

4. Proliferatief vermogen

Verdere proliferatie van probiotische organismen zelfs na het einde van de behandelingskuur.

5. Weerstand tegen maag- en galzuur

Weerstand van probiotische bacteriën tegen sterke zuren is essentieel: Gevriesdroogde bacteriën worden eerst buiten het lichaam in een neutrale vloeistof tot leven gewekt. Hier kunnen de bacteriën hun eerste voeding krijgen en sterker worden voordat ze de urenlange tocht door de maag en het duodenum aanvatten.

6. Stabiliteit bij kamertemperatuur

Voor de producten van Instiut AllergoSan kan op verzoek een kwaliteitscertificaat van elke partij geleverd worden, die de stabiliteit van de producten bij kamertemperatuur gedurende 24 maanden garandeert.

7. Optimalisatie van het milieu

De bacteriestammen verlagen de pH-waarde in de darm, waardoor een optimale omgeving ontstaat voor de goede bacteriën.

8. Multi-speciesformulering

Wetenschappelijk bewijs suggereert dat een gerichte combinatie van meerdere bacteriestammen effectiever is dan het toedienen van een enkele stam voor verschillende toepassingen. Door optimale combinaties in multi-species formules kan het potentieel van elke stam verder worden versterkt.

9. Synergie van bacteriestammen

De werkzaamheid van gecombineerde bacteriepreparaten moet worden aangetoond aan de hand van de “cross-streak” methode of andere ondersteunende studies.

10. Vrij van suiker, gluten en dierlijke eiwitten

Ter voorkoming van intoleranties.

11. Matrix

Enzymen, vezels en mineralen worden toegevoegd om de activiteit en het proliferatievermogen van de bacteriën te verhogen.

12. Onderzoek naar effectiviteit

De werkzaamheid van bacteriestammen moet worden aangetoond door wetenschappelijke studies bij mensen.